top of page
  • majadrab

Masaža obraza kot ANTI AGE in LIFTING tretma!

V iskanju načina, kako preprečiti staranje kože in povrniti mladostni sijaj, postaja masaža obraza za mnoge željne neivazivnega anti age efekta, vitalnosti ter bolj dostojanstvenega staranja vedno bolj priljubljena izbira.

Čeprav masaža obraza morda ne obljublja enako dramatičnih preobrazb kot kirurški posegi, vsekakor ponuja bogastvo učinkov na področju anti age in lifting efekta.


Masaža obraza ima bogato zgodovino in izvira iz praks starodavnih kultur, ki so jo cenile zaradi lepotnih in terapevtskih koristi. V sodobnem času so raziskave potrdile pozitivne učinke masaže obraza na ohranjanje mladostnega videza, zato specialisti za obrazno nego vedno bolj pogosto ta postopek vključujejo v njihove tretmaje.

In kaj sploh je masaža? To je pomirjujoča terapevtska tehnika, ki vključuje nežno manipulacijo kože, mišic in tkiv obraza, vratu ter dekolteja z različnimi gibi rok in tehnikami pritiska, da spodbudi sprostitev, izboljša zdravje kože in poveča prekrvavitev, kar vodi v pomlajen in vitalen videz.


Med najbolj pomembnimi dejavniki zdravja kože sta pretok krvi v koži ter drenaža limfnega sistema.

Mikrocirkulacija krvi v koži na obrazu namreč s staranjem postane manj učinkovita. Ker se s starostjo koža stanjša, je krvnih žil v koži vedno manj. Prav tako postanejo krvne žile v koži manj elastične in manj sposobne za raztezanje in krčenje, kar zmanjšuje učinkovitost krvnega obtoka. Zmanjšan pretok krvi pa lahko privede do slabše preskrbe celic kože s kisikom in hranilnimi snovmi. Dejavniki življenjskega sloga, kot so kajenje, prehrana bogata s predelanimi živili, in prekomerna izpostavljenost soncu, lahko pospešijo proces staranja in negativno vplivajo na mikrocirkulacijo kože. S staranjem postane koža tudi bolj občutljiva na oksidativni stres zaradi okoljskih dejavnikov, vključno z UV-sevanjem in onesnaženjem. Oksidativni stres lahko poškoduje krvne žile in zmanjša njihovo sposobnost optimalnega delovanja. Hormonska nihanja in spremembe, ki se pojavijo s starostjo, lahko prav tako vplivajo na zdravje kože in mikrocirkulacijo. Npr. zmanjšane ravni estrogena med menopavzo lahko privedejo do sprememb v debelini in elastičnosti kože.


Masaža obraza pa preko spodbujanja drenaže limfnega sistema in izboljšanja prekrvavitve obrazne kože blagodejno vpliva na nego in splošno zdravje kože in vodi do mnogih koristi:

1. Odstranjevanje toksinov in odpadnih produktov: Drenaža limfnega sistema pomaga pri odstranjevanju toksinov, odpadnih produktov in odvečne tekočine iz tkiv na obrazu. Ta proces prispeva k razstrupljanju, zmanjšanju otekline ter preprečevanju kopičenja škodljivih snovi, ki lahko prispevajo k težavam s kožo.

2. Zmanjšanje otekline: Z izboljšanjem odvajanja odvečne tekočine in zmanjšanjem vnetja lahko drenaža limfnega sistema zmanjša oteklino in edem v predelu obraza. To je še posebej koristno za ljudi, ki doživljajo jutranjo oteklino ali imajo težave s sinusi.

3. Izboljšana preskrba s hranili in kisikom: Izboljšana prekrvavitev zagotavlja, da koža dobi ustrezno oskrbo s hranili in kisikom. Pravilna oksigenacija je bistvena za presnovo celic, popravilo tkiv in splošno zdravje kože.

4. Zdravje celic: Učinkovita prekrvavitev in drenaža limfnega sistema podpirata zdravje in delovanje posameznih celic kože. Zdrave celice kože so bolj odporne in sposobne za samopopravilo ob poškodbah.

5. Sijoča koža: Izboljšana prekrvavitev lahko posledično prinese bolj sijoč ten kože, saj pomaga enakomerno porazdeliti kri po koži. To lahko privede do bolj zdravega in sijočega videza.

6. Spodbujanje proizvodnje kolagena: Ustrezna prekrvavitev na obrazu lahko spodbudi proizvodnjo kolagena. Kolagen je ključna strukturna beljakovina, ki koži daje čvrstost in elastičnost ter prispeva k mladostnemu videzu.

7. Preprečevanje zastojev: Stagnantna limfna tekočina lahko povzroči zastoje in blokade v limfnem sistemu, kar lahko privede do težav s kožo, kot so akne in pusta polt. Drenaža limfnega sistema lahko pomaga preprečevati in olajševati te težave.

10. Sprostitev: Drenaža limfnega sistema in masaže obraza niso pomembne samo za fizično zdravje, ampak tudi spodbujajo sprostitev in zmanjšujejo stres. Zmanjšanje stresa lahko pozitivno vpliva na videz kože in splošno počutje.

11. Preprečevanje kožnih težav: Z odstranjevanjem toksinov in zmanjšanjem vnetja lahko učinkovita drenaža limfnega sistema in izboljšana prekrvavitev pomagata preprečevati kožne težave, kot so akne, ekcem in rozacea.


Torej je nega obraza, ki vključuje masažo obraza, pomembna za ohranjanje zdravja kože in lifting efekta. Kombinacija izboljšane mikrocirkulacije in drenaže limfnega sistema zaradi masaže obraza lahko prispeva k čistejši, bolj sijoči in bolj zdravi koži.

Ti procesi zagotavljajo, da koža deluje optimalno, prejema potrebna hranila in kisik, obenem pa odstranjuje odpadne produkte in toksine, kar prispeva k boljšemu splošnemu zdravju in svežemu videzu. In ne samo to, koristi lahko tudi pri izboljšaju učinkovitosti izdelkov za nego kože z večjo in izboljšanjo absorpcijo učinkovin v kožo.

Lahko rečemo, da masaža obraza na splošno združuje sprostitev in potencialne koristi za kožo, kar jo dela priljubljeno izbiro za tiste, ki želijo izboljšati zdravje in videz svoje kože, hkrati pa se razvajati s sproščujočo in razvajajočo izkušnjo.


Pomembno je ohraniti dosledno prakso nege kože, vključno z rednim čiščenjem, vlaženjem in zaščito pred soncem, da dosežete dolgoročne koristi. Pri tem je treba upoštevati individualne dejavnike, kot so tip kože, starost in posebne težave s kožo, pri določanju idealne pogostosti nege kože z masažo obraza.

Ključno je najti ravnovesje, ki ustreza vam in vaši koži. Redno komuniciranje s strokovnjakom za nego kože vam lahko pomaga prilagajati svojo nego kože po potrebi in zagotoviti, da prejemate najprimernejše tretmaje za dolgoročno zdravje kože in cilje glede lepote.


Pri Iluskin lahko zagotovimo prilagojeno nego za posebne potrebe vaše kože. Dovolite nam, da s pozorno in individualno nego obraza odpravimo vaše skrbi. Vabljeni k ogledu naših storitev. www.iluskin.si

Comentarios


bottom of page