top of page
  • majadrab

Odkrijte čar sijoče kože s pomočjo specialistke obrazne nege in sproščujočimi tretmaji obraza!

Veliko se nas znajde v zagati, ko potrebujemo nekaj razvajanja in sprostitve, ko se borimo s problematiko, kot je npr. suha koža, mastna koža, koža ki je pusta in utrujena, koža, kjer postajajo gube bolj izrazite in moteče...Poraja se vprašanje, na koga se obrniti, da bo koža spet izgledala mlajša in bolj sveža, pa vendar estetska kirurgija, botox, filerji, ter lifting obraza za nekatere od nas morda niso pravi odgovor.


Specialistka obrazne nege je strokovnjakinja za nego kože, ki je specializirana za nego obraza namenjeno izboljšanju videza, zdravja in splošnega stanja kože. Strokovnjakinje za nego obraza imajo znanje, veščine in orodja za izvedbo vrste postopkov, kot so čiščenje kože, luščenje odmrlih kožnih celic, čiščenje zamašenih por, masaža, nanašanje mask in vlaženje.

»Facialist« je usposobljena strokovnjakinja, ki lahko opravi temeljito analizo vaše kože, prepozna njene posebne težave in prilagodi tretma za reševanje teh težav.

Redne nege obraza zagotovljajo sproščujočo in pomlajevalno izkušnjo, ki pomaga zmanjšati stres, spodbujajo splošno dobro počutje in dajejo občutek svežine.

Prav tako nege obraza spodbudijo celično obnovo, zaradi česar postane koža bolj gladka in sijoča. Pospeši se prekrvavitev, posledično se poveča oksigenacija kože, kar ji zagotovi potrebno prehrano in revitalizacijo.

Nenazadnje lahko strokovnjakinje za nego obraza podajo priporočila o izdelkih za nego kože in režim, ki je specifičen za vaš tip kože in težave. S tem zagotovijo, da med obiski ohranite zdravo in sijočo kožo.

Pomembno se je zavedati, da redni obiski pri negovalki obraza niso le razvajanje, ampak bistvena sestavina pri ohranjanju zdravja in videza vaše kože, ki spodbuja mladostno in sijočo polt.


Zgodovini obrazne nege je mogoče slediti nazaj v obdobje starih civilizacij, kjer je bil pomen nege kože cenjen kot ključni vidik vsakdanjega življenja.

Npr. v starem Egiptu je nega kože veljala za ključni vidik osebne nege z množico tretmajev in zdravil, ki so se uporabljala za ohranjanje zdravja in estetske privlačnosti kože.

V 19. in zgodnjem 20. stoletju se je umetnost nege obraza formalizirala in postajala vse bolj priljubljena v Evropi, zlasti v Franciji, kjer je bil poudarek bolj na sprostitvi in razvajanju, ne pa na odpravljanju specifičnih težav s kožo.

Do sredine 20. stoletja je lepotna industrija doživela velik razmah in vloga strokovnjakov za obraz je postala bolj specializirana s poudarkom na analizi kože in zagotavljanju zdravljenja, namenjenega reševanju specifičnih težav s kožo.

Danes se poklic specialist obrazne nege še naprej razvija in prilagaja z napredkom v tehnologiji in tehnikah za nego kože, ki zagotavljajo nove in izboljšane tretmaje in terapije.

Uporaba kozmecevtskih izdelkov, kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo aktivne sestavine, je postala izjemno priljubljena. Specialistke za nego obraza so usposobljene za njihovo uporabo, da strankam nudijo prilagojene rešitve za nego kože.


Se pa vsakomur poraja vzporedno vprašanje, ali lahko redno negovanje obraza z obiski specialistke za nego obraza konkurira kirurškim posegom ter ponudbam estetske kirurgije.

Primerjava med rednim obiskom specialistke za nego obraza in hitrim posegom pri kirurgu je zapleteno vprašanje, saj imata oba pristopa k negi kože različne prednosti in slabosti, kar vodi do zelo različnih izidov in rezultatov.

Redni obiski pri specialistki za nego obraza, ki jih zaznamujejo rutinsko čiščenje, piling in personalizirani tretmaji, predstavljajo proaktiven in preventiven pristop k negi kože. Ta pristop lahko pomaga ohranjati zdravje in videz kože, obravnava pogoste težave s kožo in spodbuja mladostno in sijočo polt.

Po drugi strani pa hitri popravki pri kirurgu, kot so injekcije ali estetska kirurgija, ponujajo bolj reaktivno in drastično rešitev za težave s kožo. Čeprav lahko zagotovijo takojšnje in opazne rezultate, niso brez tveganj in možnih stranskih učinkov ter pogosto zahtevajo daljšo odstotnost iz javnega življenja in okrevanje. Poleg tega ne obravnavajo temeljnega vzroka za težave s kožo in imajo lahko omejene dolgoročne koristi.

Navsezadnje je učinkovitost katerega koli pristopa stvar osebnih preferenc ter posameznega tipa kože in skrbi. Pomembno je, da se posvetujete s strokovnjakom in skrbno pretehtate možnosti, preden se odločite za najboljši način ukrepanja za vašo kožo.


Koža je samo ena in zakaj ne bi skrbeli za njo in jo ohranjali fit.


Pri Iluskin lahko zagotovimo prilagojeno nego za posebne potrebe vaše kože. Dovolite nam, da s pozorno in individualno nego obraza odpravimo vaše skrbi. Vabljeni k ogledu naših storitev. www.iluskin.siComments


bottom of page